5 Must-use tools voor de online ondernemers

We kunnen er niet meer omheen. Online tools en systemen. We sturen vele mails per dag, slaan geregeld iets op in de Cloud, doen de boodschappen online en bellen met onze familie in het buitenland via SkypeMaar er is nog zoveel meer! Je hoeft het maar te roepen, te googelen en er is een online tool voor. Voor ondernemers kan dit overweldigend zijn. 

De meeste tools zijn simpel en makkelijk te leren, maar je moet er wel even induiken. Ook zijn het er zoveel dat het lastig is om een keuze te maken. Hieronder enkele tips over de tools waar wij niet zonder kunnen.  

Dropbox/ Google drive 

In Dropbox slaan wij al onze documenten op. Samenwerken met klanten gebeurt ook via Dropbox. Je kunt mappen met anderen delen, waardoor het een ideale manier is om samen te werken aan documenten. Google drive werkt in feite hetzelfde.  De een geeft de voorkeur aan Google drive, de ander werkt liever met Dropbox.  

WordPress 

Heb je een bedrijf, dan kun je niet zonder website. Wij zijn fan van WordPress. Er zijn honderden gratis thema’s waaruit je kunt kiezen. Wil je het meer fancy, dan kun je ook kiezen voor een betaald thema. WordPress is makkelijk te leren (met een beetje oefenen) en in no time heb je een professionele website gemaakt.  

Toggl 

Als ondernemer wil je bijhouden hoeveel uur je aan je onderneming besteed. Voor de belastingdienst, maar ook als je met klanten een uurtarief hebt afgesproken, moet je dit kunnen verantwoorden met een urenregistratie. Toggl is een online tool om je tijd bij te houden. Je kunt op een eenvoudige manier je uren registreren en inzicht krijgen in hoe je je tijd besteed.  Het kan je zelfs helpen om productiever te werken, doordat je inzicht hebt in de tijd die je besteed aan taken.  

Wunderlist 

Al die ideeën en to-do’s die je hebt? Die kun je heel eenvoudig en overzichtelijk kwijt in Wunderlist. Voor ons de beste takenlijst tool die er is. We hebben er veel uitgeprobeerd (lees hiervoor ons eerdere blog over to-do lijstjes), maar geen enkele is zo ideaal als Wunderlist. Je kunt mappen of categorieën aanmaken, waarin je taken plaatst. Je kunt een deadline instellen, maar ook een herinnering. Vooral de mogelijkheid om een herinnering in stellen is een groot pluspunt. We kunnen wel heel veel takenlijstjes maken, maar erop kijken is nog wel eens dingetje. Doordat Wunderlist ons herinnert aan een taak, hoeven we er zelf niet aan te denken Op het moment dat ik de taak moet uitvoeren, krijg ik een email of melding op mijn telefoon.  

Office 365 

Mail is de basis van onze communicatie. Als VA’s beheren we vaak ook de mailboxen van onze klanten. Daarnaast hebben we zelf ook een zakelijk mailadres en een persoonlijk mailadres. Al deze accounts hebben we toegevoegd in Outlook. We hoeven maar 1 programma te openen en kunnen alle mailboxen inzien en snel beantwoorden.

Canva 

Ben je als ondernemer actief op Social Media, dan kun je niet meer wegkomen met alleen maar geschreven tekst. Mensen houden van afbeeldingen. De meeste mensen zijn visueel ingesteld. Een beeld zegt zoveel meer dan een geschreven woord. Canva is een tool waarmee je de allermooiste Visuals kunt maken. Je kunt er afbeeldingen mee maken voor je Social Media, E-books, posters, visitekaartjes, banners, uitnodigingen, pdf’s en nog heel veel meer. De gratis versie is prima en al zeer uitgebreid. Met de betaalde versie kun je je eigen lettertypes uploaden en je eigen huisstijl opslaan. Handig als je veel Visuals maakt en niet steeds opnieuw het wiel wil uitvinden.  

Door het inzetten van online tools kun je veel tijd en kosten besparen. Vooral ook op het gebied van operationele zaken binnen je bedrijf die je met online tools makkelijk kunt automatiseren. De tools bieden zoveel meer mogelijkheden dan velen weten.  

Ben je overtuigd dat tools jouw bedrijf ook kunnen helpen, maar worstel je met deze nieuwe mogelijkheden? Heb je te veel taken te doen en geen tijd om je erin te verdiepen? Mis je de inhoudelijke of technische kennis?  

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. De  VA’s van Sparkle weten hun weg in de wereld van Online tools en helpen je graag!