Flexwerken of toch liever thuis?

5 inspirerende locaties in Amsterdam

 

Twee weken geleden had ik een lunch met enkele collega-VA’s die ik ken van de opleiding. We kregen het toen over flexwerken en geschikte plekken hiervoor. Binnen ons cluppie is het nogal divers. Sommige maken hier structureel gebruik van, omdat ze niet alleen willen zitten en het een mooie plek vinden om te netwerken. Andere zitten er omdat ze anders thuis de ramen gaan lappen (?!) en eerst de vuile was wegwerken, voordat ze aan de slag. Ik ben zelf meer een thuiswerker vanuit mijn eigen kantoor, maar af en toe moet ik ook écht even de deur uit en mensen ontmoeten. Hoe zit het met jullie? Aangezien we allemaal wel eens gebruik maken van flexplekken, hieronder een lijstje met
inspirerende locaties in Amsterdam:

 

House of Watt

Een relatieve nieuwkomer, want eind 2017 zijn hier de deuren open gegaan. Lekker no nonsense en zoals ze zelf zeggen “flexwerken zonder gedoe”. Je kunt er werken van 8.00 tot 22.00 uur.  Zittend, staand, fietsend (ja écht!), alleen of in een team. Er zijn ook aparte vergaderruimten te boeken. Verder serveren ze ontbijt, lunch en diner. House of Watt ligt op loopafstand van het Amstelstation. Er zijn parkeerplekken rondom en natuurlijk zijn ze ook prima op de fiets bereikbaar. James Wattstraat 73, Amsterdam.

 

Zoku Amsterdam

Anders dan anders, dat is het zeker bij Zoku!  Een inspirerende plek waar van alles mogelijk is; flexwerken met een korte pauze aan de ping-pong tafel, huren van een fijne, lichte vergaderruimte voor een brainstormsessie of teammeeting en daarna lekker lunchen in de grote open keuken. Het kan allemaal! Mocht je met de auto komen, dan kun je parkeren aan de achterkant van het gebouw. Anders zijn de metro (circa 5 minuten lopen vanaf Weesperplein) en de fiets ook goede opties. Weesperstraat 105, Amsterdam.

 

Tribes Amsterdam Amstel

Tribes was de winnaar van de Nationale Flexplek Test 2017 met hun locatie “Amstel” en mag dus zeker niet ontbreken in dit rijtje! High-class plekken met een hoog service niveau, snelle wifi en een kleurrijke en moderne inrichting. Je kunt er voor een dag terecht, maar ook voor een jaar en alles wat er tussen zit. Je kunt zelfs een abonnement nemen waarmee je ook in Duitsland en Belgie terecht kan. Prins Bernhardplein 200, Amsterdam.

Na de bovenstaande locaties die vooral in Amsterdam Oost liggen, reizen we ook nog even door naar Amsterdam West en Centrum.

 

Wilde Westen

In het oude GAK gebouw bevindt zich Wilde Westen. Je bent overdag welkom om te werken onder het genot van een hapje en een drankje in de huiskamer. Einde van de dag kun je er terecht voor een borrel en houtoven pizza om de werkstress even te vergeten. Je kunt je auto parkeren in de parkeergarage onder het Bos en Lommerplein. Of je komt er met tram 7 en 14. Bos en Lommerplantsoen 1, Amsterdam.

 

Deskbookers – Amsterdam Offices

Voor als je gewoon even rustig een uurtje of langer wilt werken. Amsterdam Offices ligt aan de Keizersgracht, in het centrum van Amsterdam. Betaalbaar en representatief met uitzicht over de gracht, want de flexplekken bevinden zich op de tweede etage van het pand. Ze hebben naast flexplekken ook ruimtes voor vergaderingen. Parkeren kan (als je geluk hebt) op de gracht. Met de fiets heb je 100% kans op een plekje.
Deskbookers heeft trouwens een database vol flexplekken; keuze genoeg! Keizersgracht 241-2, Amsterdam.

 

Ik werk soms in Amsterdam, maar ga over het algemeen voor een flexplek dichterbij huis; in Bussum. Mocht je me zoeken, dan kan het zomaar zijn dat ik bij Het Hoofdkantoor of bij Heerlijk Waar! zit; inspirerend, gezellig en….. ze schenken goede koffie. Werkse!